índex - bibliografia

12/5/08

Quan el diable s'ha encarnat, es disfressa d'advocat

Variants i sinònims: Quan el diable s'ha encarnat, es disfressa d'advocat (SAURA 1884).

Equivalents: Cuando toma cuerpo el diablo, se disfraza de abogado [ES] (SAURA 1884).

Parèmia segons la font original
: Quant lo diable s'ha encarnat, se disfressa de advocat (SAURA 1884).

Font: Santiago Ángel Saura (1884): Refranero castellano-catalán. Refranes, adagios, proverbios, aforismos, frases proverbiales, etc. Separata del novísimo Diccionario Manual de las lenguas castellana-catalana. Barcelona: Librería de Esteban Pujal, editor.

6 comentaris:

xavier puigmalet ha dit...

Indignant, vergonyós, denigrant, racista (els advocats quan exercim anem vestits de negre), indecorós, irritant, s'em acudeixen molts haddockians termes per definir l'agoserament de ficar els dimonis al mateix calaix que els advocats.

Els dimonis mai lloguen la seva consciència!!

Salutacions i endavant amb la feina!!!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Mira, precisament avui a can Puigmalet, el lexicògraf, parlàvem dels refranys políticament incorrectes.

Tens raó, a banda de dones i altres col·lectius, als advocats, tradicionalment no us deixa gaire ben parats.

Ets l'altre Puigmalet que coneixia (puigmalet.com) o encara un altre d'aquesta gran família de la qual tinc coneixement internàutic solament?

Salut!

xavier puigmalet ha dit...

Doncs si, els refranys no ens deixen gaire bé, coses de l'enveja, he he...

De fet em sembla que el refranyer no deixa mai bé cap professió alliberada (sí, alliberada, que lliberal, té consonàncies polítiques poc ad hoc, especialment per aquestes contrades ibèriques)

I sí, sóc en puigmalet.com, a.k.a. The Blob (el terror no té forma): l'informe i anonimitzat amagatall em permet dir coses que d'altra banda redundarien en una millora del meu prestigi si la gent sabés quí les diu. I no ho vull.

Aprofito per felicitar-te per la feina ben feta, no com l'insípid i asèptic del meu germà, que mantè un blop tan ple de grumolls lèxics que inclús indocumentats lèxics com un servidor hi poder dir la seva!!
;-)

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

ostres, m'ha costat trovar el racço per dir-hi la meva, Víctor aquest cop tens tú i el refranyer TOTA LA RAO DEL MON, veus també poder posarnos d'acord tú i jo ;)

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Xavier, que desconsiderat que sóc... I jo que em pensava que t'havia contestat!! I el pitjor és que jo recordo haver-te contestat... a saber on ha anat a parar.

No em parlis malament del teu germà que és un sant varó. segur que deu ser el gran. ;-)

Maria Mercè, ja veig que tampoc tens un "carinyo" especial als advocats. Què tindran que ningú els té gaire amor... Gairebé com amb els dentistes, o odontòlegs, com se'ls diu ara.

xavier puigmalet ha dit...

Efectivament, és un sant varó, ben ensinistrat per la seva muller...

De fet sóc el gran, però veient-nos no ho diries pas, doncs sóc de llarg més alt, guapu, ben plantat, simpàtic, espabilat, acaudalat i poc primmirat.

A més a més, ell s'està quedant calb, però no li diguis que s'ofen molt ;-)